Search
Close this search box.

Aktuality

Hackathon Voda pro budoucnost

Akce se konala 24.1. až 25.1.2024. Organizovala ji Mendelova univerzita pro žaky středních a vysokých škol, zástupce firem a neziskové sekce. Vše probíhalo v budově Impact Hub Brno, Cyrilská 7, Brno  Z naší školy se akce zúčastnily 3 žáci  z třídy 3.E. Akce se zúčastnilo 80 žáků ze středních a vysokých škol. Vytvořili se týmy, kam byli přiděleni zástupci různých firem. V každém týmu se řešil problém/výzva dané firmy. Akce byla rozložena na 2 dny.
V mém týmu byla výzva: Jak zvednout hodnotu vody? Měli jsme mnoho nápadů, jak dostat vodu do povědomí lidí. Jeden z nápadů bylo vytvořit občanskou iniciativu. Jak už to ale bývá, zvítězil nápad vytvořit PC hru. Pomocí které chceme nenásilným způsobem přimět lidi, ale hlavně studenty zajímat se o problematiku a vodu obecně.
Hra vypadá tak že na 2D mapě světa rozdělené do několika oblastí vám budou přicházet různé plány/návrhy nebo žádosti firem, zemědělců, krajinářů atd. z jednotlivých oblastí. Na vás bude aby, jste rozhodli, zda jejich žádost povolíte a ovlivníte jednu nebo více oblastí kladně nebo záporně. Vaše rozhodnutí bude ovlivňovat kvalitu a dostatek vody. Každé vaše rozhodnutí ovlivní průběh a konec vaší aktuální hry. Na konci hry se dozvíte, zda vaše rozhodnutí byla správná či nikoli.
Lukáš Farkaš, 3.E

Další aktuality

Schůzka rodičů žáků budoucích 1.ročníků

Schůzka pro rodiče žáků budoucích 1.ročníků školního roku 2024/2025 se konáv úterý 25.června 2024 v aule školy. 16:00 hod. obory vzdělání Zahradník, Zahradnictví 17:00 hod. obory vzdělání Přírodovědné lyceum,