Search
Close this search box.

Aktuality

Evropská soutěž mladých zahradníků, Würzburg, 29.7 2024 – 2. 8. 2024

Ve dnech 29.7 2024 – 2. 8. 2024 jsme se zúčastnili Evropské soutěže mladých zahradníků německém Würzburgu. Letos po dlouhé odmlce proběhl již 10. ročník, kterého se zúčastnilo 22 týmů ze 13 států Evropské unie. Za Českou republiku nás reprezentovaly 2 týmy. Jeden z naší školy a druhý z Českých Budějovic. Soutěžilo se v odborných zahradnických dovednostech. Žáci se museli poprat například s úkoly z oblasti Sadovnictví, Zelinářství, Rostlinolékařství, Zahradnické mechanizace, Floristiky aj.. Soutěžilo se jak v národních týmech, tak i některé disciplíny probíhaly v mezinárodních týmech s cílem vzájemného poznávání účastníků. Udělené body si potom každý přenesl do národního týmu.
Slavnostní zahájení proběhlo přímo v pomyslném středu Evropské unie, které se nachází v těsné blízkosti pořádající školy. Soutěžní klání trvalo dva dny, přičemž další den jsme poznávali okolí Würzburgu a večer se zúčastnili srdečného vyhlášení výsledků. I když jsme se neumístili mezi nejlepšími 5 týmy, si žáci odvezli mnoho zážitků a cenných zkušeností a budou jistě dlouho čerpat z nabytých poznatků.  

Další aktuality

Zahájení školního roku 2024/2025

Zahájení školního roku 2024/2025 je v pondělí 2. 9. 2024 v 8:30 před budovou Střední zahradnické školy Rajhrad. V případě nepříznivého počasí bude zahájení ve třídách.Pozn.: žáci prvních

Školní prodejna

Upozorňujeme zákazníky a prosíme o pochopení, že z technických důvodů nepůjde po určitou dobu na naší školní prodejně platit platební kartou.