Search
Close this search box.

Aktuality

Erasmus+ Aktivity „C-4 Hedges and fruit tree espaliers“ Projekt 2023-1-LV01-KA220-VET-000159616 Riga, Lotyšsko ve dnech 29.9. – 5.10.2024

Sympatické postřehy Lenky Lejskové a Andrey Kneblové:
Moje první účast v projektu Erasmus+ byla pro mě zcela novým a velmi významným zážitkem. Podívala jsem se na místa, kam bych se možná nikdy nedostala a potkala jsem spoustu nových, milých a přátelských lidí. Díky přednáškám a praktické části, kterých jsem se mohla zúčastnit, jsem se dozvěděla nové a zajímavé informace o institucích v cizí zemi, navštívila jsem kulturní památky a seznámila se více s lotyšskou kulturou. Doufám, že někdy v budoucnu budu moct znova navštívit tuto krásnou zemi, nebo se znova zapojit do projektu Erasmus+.
Lenka Lejsková, 4.PL
V neděli jsme po zdlouhavé cestě úspěšně dorazili na místo – do školy Bulduru Tehnikums v Jūrmale. Ubytovali jsme se, a jelikož jsme měli volno, šli jsme se podívat na pláž, která byla necelou půl hodinu od našeho ubytování. Hned v pondělí jsme poslouchali prezentaci na téma živé ploty, díky které jsme se dozvěděli spoustu nových informací. V úterý jsme měli praktickou část, stejně tak i ve čtvrtek, kdy jsme připravovali oporu pro živý plot a ve čtvrtek jsme sázeli předem určené dřeviny. Ve středu a v pátek jsme jezdili na exkurze. Podívali jsme se tak na Institut zahradnictví v Dobele, palác v Rundale a jeho nádhernou zahradu a navštívili jsme i hlavní město Lotyšska – Rigu. Dozvěděla jsem se díky tomuto Erasmu+ spoustu nových informací o živých plotech a jejich tvarech a měla jsem možnost navštívit stát, do kterého bych se jinak nepodívala.
Andrea Kneblová 4.PL

Další aktuality

Ekologická olympiáda 2024

Naši studenti se zúčastnili Ekologické olympiády na téma „Voda v krajině a adaptace na klimatickou změnu“.Umístili se na druhém místě! (z celkového počtu 9 škol)

Ekoodpoledne 2024

Prvního října se na naší škole po vyučování konalo “Ekoodpoledne”. Program začal “Čajovnou”, kterou pořádal pan učitel Martin Slanina. Povídal o čaji, jak ho vařit,